Membran Çatı Nedir?

Binaların su ile temasında zarar almaması ve içeriye ya da dışarıya bir su geçişi olmaması için kullanılan malzemenin genel bir adıdır membran çatı. Sadece bir membran türü bulunmaz. Hem fiyatına hem de kalitesine göre birçok membran türü vardır.

 

Yapılar sızıntı suları, geçici veya sürekli olan basınçlı yer altı sularına maruz kalır.  Eğer su yalıtımı zorunlu olmazsa deprem daha faza can yakar. Depremin ardından yapıların %79’unun çöktüğü gözlenmiş olduğundan İstanbul depreminin yapılara zarar vermesinin en önemli nedenlerinden biri de taşıyıcı sistemin çökmüş olmasıdır.

 

Yapının çevresinde uygulanacak olan drenaj çalışmaları sadece yer altında bulunan suyun basıncısını düşürmede etkili olur. Ancak betonun su geçirimsizlik özelliği ile hazırlanması sonucu su yalıtımını tam olarak sağlamaz. Yalıtılmamış olan yüzeylerden betonarmenin bünyesine girecek olan su ise çelik donatıda korozyona sebep olur. Korozyon ise yapının ömrünü kısaltacak olan en korkunç sonuçlardan biridir. Ancak polimer bitüm modifiyeli olan ürünler ile yapının dışarısından bohçalama yöntemi adı verilen sistemle yapılan su yalıtımı ise korozyonu önleyerek yapının ömrünü uzatır.

Membranlar kaça ayrılırlar?

Membranlar iki ye ayrılır. Polyester keçe taşıyıcılı membranlar ve camtülü taşıyıcılı membranlar. Peki, PVC membran nedir? PVC folyonun yüzey malzemesi Avrupa’dan ithal ediliyor ve dünya sağlık örgütünden de onay almış olan bir ürün olarak kanserojen madde de içermemektedir.  Yüzeyinde ise anti bakteri yüzey plası vardır ve bu nedenle bakteri de tutmaz.

 

Su Yalıtım Membran Uygulaması Nasıl Yapılır?

Su yalıtım malzemesi olan membran çatılara belirli bir usul ile uygulanıyor. Tamamı ile ustalık gerektiren bir durum olmasından dolayı herkesin yapabileceği bir işlem değildir. Su yalıtım uygulamalarında membranlar çatı üzerine serilerek şaloma ateşi ile ısıtılarak zemine yapışması sağlanır. Bir membranın zemine yapıştırılması sonrasında diğer membran da daha önce yapıştırılan mebranın üzerine 10 cm binili olacak şekilde yapıştırılır. Böylelikle zemin tamamen membran altında kalarak çatının tamamı membran ile kaplanır. Zemin tamamen membran ile kaplandıktan sonra mebranların ek yerleri ısıtılarak ziftin erimesi ile kaynak yapılır ve eriyen zift her iki mebranın ek yerlerini kapatarak suyun girmesini engelleyecek şekilde yapıştırılır. Bu uygulama ile birlikte kışın yağan yağmur ve kar suları hiçbir şekilde membran altına geçerek çatılarda akıntılar meydana getirmez.

Fiyat Teklifi İste

    Kiremit Çatı Hizmetlerimiz

    Kiremit Çatı bir İlhan Çatı Markasıdır.